Maj 082010

xtranormal

Ibland är det nästan ofattbart enkelt att göra animerad film. Sofia Larsson och Kristoffer Hedram, lärare på Smedingeskolan i Kungsbacka, använder tillsammans med sina elever ett webbaserat program som gör om text till film. Här skriver de om programmet och idéer kring användning i undervisningen.

Skriv in din text och tryck på uppspelningsknappen. Så lätt kan det vara att göra animerad film. Xtranormal är ett program som konverterar text till film och det är enkelt att tillämpa för både pedagoger och elever. Programmet är fritt tillgängligt på internet och är enkelt att förstå och komma igång med. Det är även lätt att implementera i undervisningen. Eleverna kan använda det som presentation av sina bearbetade texter och vi pedagoger som inspiration till olika ämnesområden.

Läs deras artikel i DiU nr2•2010 Sofia och Kristoffer2

Xtranormal hittar du här

One Response to “Kan du skriva så kan du göra film!”

1. Amanda speaking 🙂
    Tänk om det funkar för personer med språkstörning att se t ex historialäxan med. Måste genast prova!