Aug 252010

Att saker och ting händer på skolan är bara förnamnet. Eleverna på skolan fick i måndags sina efterlängtade datorer. Allt sköttes snyggt och utdelningen av de ca 300 datorerna gick bra.

Eleverna kom till skolan i tisdags med fulladdade datorer under armarna och ett leende på läpparna. Det var så dags att sätta skolans trådlösa nätverk på ett riktigt prov. Och det visade sig hålla, med reservation för en del fördröjningar emellanåt.

Smedingeskolans planerade temavecka #SmedingeOnline har nu hållit på i dagarna två. Det råder verkligen febril aktivitet bland både lärare och elever. Att dela dokument i Google Docs, att ringa Skypesamtal,  att sända tweets på twitter, ja allt detta har eleverna fått prova på. Bloggar har skapats och eleverna skriver där ner sina tankar och reflektioner om veckan.

Nu har En till En projektet dragit igång på allvar, och det är roligt att se att alla är med på tåget.