Sep 162010

Idag har det varit febril aktivitet på skolan. Skolvalet 2010 var i full gång, och eleverna skulle ta tillfället i akt och rösta på ett parti. Tanken är att resultatet från Smedingeskolan samordnas med landets övriga skolval och tillslut står ett parti som valsegrare. För partierna är skolvalsresultatet ett resultat att lägga vikt vid eftersom skolans elever är samhällets framtid och blivande väljare. Det ska bli spännande att se vilket parti som står som segrare.

På skolan har det under SO-lektionerna lagts stor vikt vid just valet. David Johnsson och Emil Freudenthal i 9B2 berättar, att de har fått gå in på alla partiers hemsidor på nätet och söka efter information. Under SO-lektionerna har de sedan fått diskutera likheter och skillnader partierna emellan. David och Emil känner sig förberedda inför skolvalet 2010.

Om ni är intresserade kan ni läsa mer om skolvalet 2010 här.