Okt 152010

Eleverna i 8A1 har under hösten arbetat med e-cam i engelskundervisningen. Detta är ett program som ligger på deras datorer som alla har tillgång till. Med datorn inbyggda webbkamera spelar eleverna in sig själva. De lämnade sedan in denna presentation i en inlämningsmapp på Fronter, Kungsbacka kommuns lärplattform.

Tanken och syftet med detta var att de skulle göra en kort presentation på engelska. Då de har arbetat med andra uppgifter samtidigt har en del valt att göra detta i klassrummet och en del utanför klassrumsmiljön. Eleverna upplevde denna uppgift som väldigt inspirerande då de kunde göra om den om de inte var nöjda. Eleverna såg även att det har varit ett roligt sätt att arbeta med sin muntliga förmåga. Samtidigt menar de att de har kunnat prestera ännu bättre än när de har gjort presentationer inför klassen. I egenskap av lärare är det väldigt kul att se deras utveckling och att de tar för sig själva. Dessutom är det roligt när lärandet förflyttas utanför skolmiljön.

Sofia Larsson, lärare i idrott och engelska

[media id=6 width=600 height=480]

[media id=5 width=600 height=480]

One Response to “Engelskaundervisning med webbkamera”

1. Fantastiska möjligheter för lärandet! Och vilken utveckling! Eleverna kan arbeta tills de är nöjda och själva se sin utveckling. Arbetar man tillsammans i grupp kan man arbeta med kamratutvärdering. Läraren kan ge feedback på distans om han eller hon vill.

Kul att se – bra jobbat 8A1!

Mikael Parknäs