Okt 122010

En av flera aktiviteter på skolan är att eleverna i år 9 beger sig till Göteborg och stadsvandrar. Detta är ett uppskattat inslag såväl från elever som lärare. I år fick eleverna i 9A2 själva fungera som guider. Eleverna hade innan stadsvandringen tid att hitta information om en speciell byggnad eller plats. Under stadsvandringen guidade de sedan sina klasskompisar om sina platser eller byggnader – allt på engelska.

Med hjälp av datorns webbkamera spelade eleverna in sina rundvandringssamtal så att läraren hade chansen att lyssna till allas samtal.

Bild: PrinceVlad, Creative Commons

2 Responses to “Skapa digitala stadsguider med datorn”

1. Hej,

Så kul att ni gjort stadsvandringar! Kommer delar av materialet att göras tillgängligt för andra? Det vore ju rätt spännande om det faktiskt kunna bli reellt användbara geotaggade videoklipp, exempelvis.

2. Det var en utmärkt idé! Jag återkommer när vi vet hur vi gör med publicering av guiderna. Roligt att du uppmärksammar skolans arbete.