Nov 192010

Med ett leende på läpparna stegade Jan-Erik Eriksson, Katrin Andersson, Eva Bengtsson och Niklas Osvaldsson upp på scenen på Svenska mässan och mottog Utmärkelsen för Smedingeskolans arbete med att öka samarbetet mellan skola och arbetsliv. Flera företag och organisationer är det som har gått samman för att dela ut Utmärkelsen, däribland Arbetsförmedlingen, Business Region Göteborg (BRG), Företagarna, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR), LO, SACO, Svenskt näringsliv, TCO och Västsvenska Industri- och Handelskammaren.

Smedingeskolan har på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att öka samarbetet och kontakterna mellan skola och arbetsliv. För skolan har det rent konkret inneburit en nära kontakt med företaget Jehander i Kållered.

Att arbeta nära företagen och näringslivet är en viktig del av elevernas utbildning, menar Eva Bengtsson och Katrin Andersson. Praktik ska inte ses som något utöver elevernas utbildning utan som en del av den. Flera av de mål som finns i de nationella kursplanerna når eleverna genom ett nära samarbete med arbetslivet.

Fler artiklar:

Svenskt näringsliv