Jan 262011

Under höst- och vårterminen arbetar klass 6A1 på Smedingeskolan tillsammans med Neta Norrmo, journalist och regissör på UR, med film. IT-pedagogen Mats Larsnäs och SO-läraren Malin Jeppsson är också delaktiga i projektet. Ur ett barnkonventions och antirasismperspektiv ska de de med hjälp av sina mobiltelefoner filma. Eleverna har skrivit manus, dialoger och håller nu som bäst på med att fundera ut rekvisita till filmerna. Just nu är eleverna i full gång med att planera var någonstans filmen ska äga rum samt vem som ska spela vad.

Neta kommer att närvara ytterligare två gånger innan det är dags för själva videoredigeringen, som Mats håller i. De färdiga filmerna kommer att presenteras på Antirasismfestivalen i Kungsbacka vecka 11.

By: phossil CC (by-nc-nd)