Aug 212011

Stora investeringar

Under sommaren och senvåren har vi satsat mycket på miljön och att öka trivseln på skolan. Redan i våras fick vi ny inredning i bamba och nya möbler i väntrummen till skolsyster och kurator.

Som ni har kunnat läsa i ett tidigare inlägg här, så har vi en ny fin entré med stolar och soffor där man kan sitta och mysa eller jobba.

I studiehall C där år 6 håller till finns det ett pingisbord och det gamla caféet är omgjort till biljardrum med stolar och soffor.

De största investeringarna är gjorda på ett nytt elevcafé och ett stort lärrum.
Elevcafeét ser ni på skissen ovan. Det är den gamla datasalen som är helt omgjord till ett ljust och öppet rum med glasdörrar och glaspartier. Ett nytt kök med cafélucka, toppmodern ljud- och bildanläggning och nya möbler. En arbetsgrupp inom elevrådet har varit med om att ta fram förslaget till hur caféet skall se ut. Allt kommer att vara på plats under v.34.  Sammanlagt har det nya caféet kostat över 200 000 kr.

Sal 12 och 13 har fått en ny ”vikvägg” så att vi har möjlighet att samla 50-60 elever. Sammanlagt har väggen och ny teknik i sal 12-13 kostat drygt 100 000 kr.

Vi har också satsat på ny teknik för film- och musikskapande så att våra elever får tillgång till toppmodern utrustning.

Det här betyder att vi har satsat över 1 miljon kronor på att modernisera skolan och öka trivseln.

Våra nya trivselregler

Under våren har eleverna tillsammans med personalen tagit fram våra regler. Som självklara utgångspunkter har vi formulerat:

• Samhällets och skolans lagar och regler gäller
  • Vi är varandras arbetsmiljö och vi tar ansvar för att bidra till ett gott samarbetsklimat för alla.

Och våra 4 trivselregler är:

• Vi lyssnar och respekterar varandra
  • Vi använder ett vårdat språk gentemot varandra
  • Vi är rädda om skolans miljö och material
  • Vi äter alltid färdigt i skolmatsalen och lämnar det snyggt efter oss

Tråkiga och oacceptabla händelser

Tyvärr så inträffade det några tråkiga händelser under de 2 första skoldagarna. Ett fåtal elever stökade och bråkade i elevcafét. Kastade omkring kuddar, gick med ytterskor på kuddar och lade upp fötterna på de nya stolarna. En vägg blev också skadad.

All personal och alla elever och föräldrar vill ha en bra miljö. Vi kommer inte att acceptera att sådana händelser inträffar igen och de som är ”skyldiga” kommer att få stå för sina handlingar.

Vi är övertygade om att elever och föräldrar stödjer oss i vårt arbete med att skapa en bra lärmiljö.

Anders Norén                                                         Mikael Parknäs

Vill du kommentera inlägget så klickar du på rubriken!