Jan 202012
 

Intervju med Linn och Alexander i 9C1

 

-Ni har nyss arbetat med ett musikprojekt på spanskan. Vilka artister jobbade ni med?

 

Linn: Japp, det stämmer. Jag arbetade med Shakira. Men vi fick höra redovisningar om andra artister som Azucar Morena, Nelly Furtado och Miranda.

 

-Alexander:Vi arbetade med både kända och minde kända artister som antingen sjunger på spanska eller är kopplade till Spanien, jag själv hade Leonel García.

 

-Jobbade ni själva eller ihop med någon?

 

Linn:Det var frivilligt ifall man ville arbeta i par eller självständigt. Dock fick man bara vara max två stycken ifall man arbetade i par.

 

-Beskriv vad ni skulle göra.

 

-Alexander:Vi skulle översätta en låt text av artisten/ gruppen som man jobbade med. Vi skulle också skriva fakta om artisten/gruppen på spanska.

 

-Linn:Vi hade fått ett arbetsschema och planering som låg inlagd på en sida på internet. Där stod det hur vi skulle arbeta. Vi skulle skriva ner information om aktuell artist, hit hörde bas information, som ålder och var artisten bor idag. Nu glömde jag säga detta också, men när vi skulle välja vilka artister som vi skulle arbeta med så medföljde det liksom obligatoriskt en låt som tillhörde varje artist, en av artistens egna såklart, den låten skulle vi översätta samt spela upp för klassen i våran redovisning. Som slutuppgift skulle vi också skriva en sammanfattning av vad vi trodde att låten ville förmedla. Vi skulle försöka att utföra arbetet på spanska.

-Vilken var gruppens favoritartist?

-Alexander:Det kommer jag inte riktigt ihåg, men jag minns att Shakira var en av favoriterna.

 

-Linn:Ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg, men jag tror att Enrique Iglesias var mycket populär i alla fall, i alla fall bland tjejerna haha.

 

-Nämn en artist som ni inte hade hört talas om tidigare:

 

-Linn: Jag hade inte hört talas om Reik och Mana.

 

-Alexander: Leonel García!

 

-Nämn en sak som var bra med projektet:

 

Alexander:Att det var ett mycket fritt arbete där man fick leta fakta själv och man fick också lyssna på musik.

 

-Linn:Jag tyckte att musikprojektet var jättebra och jätteroligt för det var roligt att jobba med någonting annat än att bara jobba med studieuppgifter i arbetsboken, men som ändå gav mycket lärdom i spanskan. Man fick stöta på många nya ord som man fick lära sig att tolka i de olika sammanhangen, tex när man skulle översätta låten. På så sätt så blev det inte alls en jobbig och långtråkig uppgift, tvärtom! Det var roligt med variation men ändå mycket spanska. Musik är ju också någonting som alla tycker mycket om därför tror jag att det uppskattades utav många.

 

-Kan ni tipsa om någon bra sida på nätet där man hittar låttexter?

 

Linn:När vi arbetade med detta projektet så använde vi oss av en sida som heter Grooveshark.com, det är absolut en sida till att rekommendera. Där får man fram låttexterna och utbudet utav vilka låtar som finns med på sidan är mycket brett. Man kan alltså hitta nästan vilken låt som helst.

 

-Alexander: Www.musica.com

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)