Mar 222012

För en vecka sedan fick Smedingeskolan besök av Sigmund Baum och Judith Baum-Bremer, båda överlevande från nazisternas  koncentrationsläger under andra världskriget. Den senare överlevde även Warszawas ghetto.  Vi är oerhört tacksamma över att ha fått ta del av deras gripande historia. I samband med föreläsningen hade eleverna i årskurs 9 en utställning i skolans korridorer om andra världskriget.

Eftersom inte alla elever ryms i skolans musiksal, där föreläsning hölls, valde vi att livesända föreläsningen till övriga mentorsgrupper på skolan. På så sätt kunde alla elever på Smedingeskolan få höra vad Sigmund och Judith hade att berätta.