Maj 312012

Under inriktningsdagarna i ”Adda världen” gruppen hade vi under onsdagen Skypemöte med schweizare. Detta var väldigt uppskattat av eleverna. De hade tidigare skrivit brev till varandra och det var en euforisk känsla för eleverna att få prata med dem i realtid. Det fanns inte tid för raster under Skypemötet utan eleverna fortsatte långt in på lunchrasten. Under eftermiddagen hade vi besök av Anastacia från IHGR (International High School of the Gothenburg Region). Hon går andra året på gymnasiet och hon berättade på engelska om hennes skola och dess möjligheter att åka utomlands. Hon pratade om en resa till Senegal där syftet var att hitta gemensamma utgångspunkter i Senegal och Sverige. Eleverna ställde frågor till Anastacia som de tidigare hade förberett. Eleverna insåg vikten av att ta tillvara på de möjligheter vi har i Sverige.

På torsdagen hade vi besök av Ted Green som är uppväxt i USA. Tillsammans med eleverna diskuterade vi olika frågor såsom mat, miljö, framtidsvisioner etc. Även detta var uppskattat bland eleverna. På eftermiddagen avslutade vi vårt internationella inslag genom att baka en schweizisk nationalrätt. Eleverna kommer att hålla kontakten med schweizarna. Flera tog kort på bakverket som de skickade till eleverna i Schweiz.