Okt 312012

Höstlovet inleddes med regn och hårda vindar. Fyra härliga elever från årskurs 7 trotsade vädret och begav sig till Svenska Mässan i Göteborg och Mötesplatsskola. Där fick de under några timmar bemanna Kungsbacka kommuns monter och berätta om sina SO-arbeten som de skapat i iMovie. Medan de berättade för nyfikna lärare hur man redigerar i iMovie visades deras film på storbild bakom dem. Naturligtvis hade de med sig sina egna iPads och kunde förklara vilka fördelar de upplever att iPads har i deras vardagliga inlärning.

Eleverna fick positiv respons och var proffsiga i mötet med olika lärare från Göteborgsområdet. Alicia sammanfattade dagen på ett tänkvärt sätt: ”Jag vill ha kul och utveckla mina kunskaper om iMovie och hur jag talar med personer från andra skolor”.

Hampus, Anna, Alicia och Linnea förklarar för läraren Jerry Franz hur det har redigerat sin film i iMovie.