Okt 162012

Idag har årskurs sex varit i Äskhultsby hela dagen. Vi har fått inblick i hur det var att leva på 1700-talet genom skådespel och olika historiska skogsslingor. Eleverna fick själva vara med och agera skådespelare som många hade önskat inför dessa temaveckor.  Vi fick även reda på att de som levde på 1700-talet inte hade någon fritid utan ägnade sig enbart åt arbete på gården. Det kom en del tankar från eleverna kring hur och vad ungdomar levde och agerade. Det vi kom fram till var att alla var tvungna att agera som schyssta kompisar annars var det svårt att få klart det arbete som skulle göras.