Nov 232012
 

Smedingeskolans IT-inriktning har haft två mycket bra inriktningsdagar där vi har ägnat åt oss att skapa egna StopMotion-filmer. Eleverna har i grupper om 2-4 stycken skapat sig med hjälp av enkla medel fantastiska egna StopMotion-filmer. Med inspiration från YouTube-klipp med lego, post-it’s och mynt har vi fått se exempel med skor, stolar och skapande med hjälp av whiteboard-pennor. Det har varit otroligt roligt för oss pedagoger att se hur kreativa våra elever är!

Under inriktningarna i vanliga fall arbetar vi med kortfilm och vad passar bättre än att avsluta inriktningsdagarna med en klassisk film? Tillsammans med popcorn och mys i cafét såg vi en av filmhistoriens bättre filmer, som ligger till grund för mycket av den film vi kan se idag, Mary Poppins från år 1964. Elevernas reaktioner på vårt filmval var bland annat, ”Åh, den är jättebra!” till ”Vad är det för film?” 

 


Av: Daniel, Alexander och Emil 9B, 9C


Av: Filippa, Angelica och Lina 6C

  One Response to “Inriktningsdagar med StopMotion i IT-inriktning”

  1. Wow, vilka filmer! 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)