Sep 102013

Tre tjejer från 8c, Sara Rahmn, Silje Kaltenborn och Jennifer Krantz kom till 7B för att visa sitt arbete kring katastrofer som de arbetade med när de själva gick i sjuan.

De pratade om studieteknik och olika appar de använt, liksom vikten av den analytiska delen, och  hur viktigt det därför är är att läsa in sig ordentligt på området man undersöker. De berättade hur viktigt det att använda flera olika källor och hur de tagit anteckningar med hjälp av apparna Popplet och Free mind under tiden. Var noga med instruktionen, att ni har förstått uppdraget, var uppmaningen tjejerna riktade till åhörarna.

Sjuorna fick höra om metoden för att förklara orsakerna bakom de katastrofer de undersökte: ta upp några händelser, undersöka vilka konsekvenserna blir av katastrofen, såväl för miljön som för människor och samhället.

Tjejerna berättade hur utvecklande och viktigt det är att ta in omvärlden i arbetet, till exempel genom att hitta experter inom området och intervjua dem, eller åka på studiebesök.

Som avslutning visade de resultatet från sitt eget arbete med hjälp av appen Key note. Ett bra exempel på hur elever kan lära elever att lära!