Okt 022013

I sann entreprenöriell anda tränar vi på Smedingeskolan kreativiteten, eget ansvar och mod. I uppgiften om världens katastrofer ingår det att eleverna ska försöka få in eller koppla ihop arbetet med omvärlden.
I 7B lyckades Pernilla Elgan som arbetar med HIV och AIDS efter gott detektivarbete och god korrespondens få fatt i Arvid Edén. Edén forskar just på HIV och AIDS på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, och Elgan bjöd in honom att föreläsa för klassen. Hon bjöd också in grupperna i de andra 7:orna som också arbetar med frågorna kring HIV och AIDS att lyssna på föreläsningen.
Pernilla har själv tagit tag i allt som krävts, förberett sig och sett till att Edén blev väl mottagen och omhändertagen, hon bjöd på kaffe och såg till att visa hur uppskattat Edéns besök var.. Hon tog dessutom kontakt med rektor Anders Norén som även han gästade föreläsningen och fick tag i en gåva till Arvid som tack för hjälpen.
Tack Pernilla för detta, jag har lärt mig mycket om HIV och AIDS som jag inte visste innan, och framförallt har jag lärt mig att ni kan så mycket och vill så mycket!
/Katrin Andersson
pernillaarvid