Okt 292013

IMG_0641Under veckorna 42-43 arbetade Smedingeskolan med Storyline, där barnkonventionen genomsyrade arbetet. I år sju arbetade eleverna i mixade basgrupper med arbetsområdet ”Hållbar marknad”. Eleverna diskuterade begreppet hållbar utveckling ur ett socialt, ekonomiskt, kulturellt och klimatperspektiv för att kunna få förståelse för hur en verklig marknad kan gå till. Förutom diskussioner och reflektioner från eleverna som förde arbetet vidare hade de inlämningar i samhällskunskap, engelska och NO. I engelska gjorde de sina karaktärer som befann sig på marknaden i appen Tellagami. Under dessa veckor pärlade hela skolan för www.ungcancer.se och fick ihop mer än 2000 armband.

Varje morgon började eleverna med att läsa om Alex Dogboy på sin Ipad och arbeta med tillhörande uppgifter. Efter lunch hade de 20 minuters promenad för att sedan arbeta med Storyline de två sista arbetspassen. På marknadsdagen kunde du som kund få uppleva marknadsstånd såsom ekologiska bomullskläder, hantverk, ansiktsmålning, hembakade cupcakes, kringlor, kanelbullar, chokladbollar etc. Eleverna valde att skänka intäkterna på 4000:- till Cancerfonden och Världsnaturfonden.

Under dessa två veckor upplevde vi våra elever som kreativa, samarbetsvilliga, påhittiga samt diskussionsbenägna.

/Mentorerna i år sju