Okt 132013

I onsdags fick vi besök av Jonna Carlsson. Jonna arbetar för FN och Unicef, med vattenförsörjningsfrågor ur ett barnkonventionsperspektiv. Hon har bott och verkat i Kenya i många år, men arbetar nu i Nigeria. Vad passar bättre in, med tanke på vårt arbete med barnkonventionen och Unicef?

Jonna var hemma i Sverige, för att ordna nytt visa, några få dagar. Då passade hon på att besöka oss. Tidpunkten visade sig vara mer än lyckad, då våra sjuor arbetar med temat katastrofer i Afrika. Med kort varsel  lyckades vi ordna så att sjuor och sexor fick lyssna och prata med Jonna.

Nu hoppas vi att Jonna kommer till Sverige, mer än för att fira jul med familjen, så att vi kan få möjlighet att få träffa henne igen. Utbudet var stort, för både oss och Jonna.

Malin Jeppsson

UNICEF