Nov 232013

Att lära av andra och att ”sharing is caring” har vi verkligen fått uppleva med Ängskolan i Skene. Som ni tidigare har kunnat läsa i bloggen så har vi varit några vuxna från Smedingeskolan som varit på besök på Ängskolan, för att se hur de arbetar med elevdemokrati. Efter det besöket var vi fulladdade med tankar och idéer för hur vi ska kunna forma vårt elevråd in i framtiden.

I torsdags var det dags för oss att visa samma gästfrihet som vi fick, Ängskolan var här. Deras elevstyrelse, sex stycken från år nio, och ett antal lärare var här. Vår elevrådsstyrelse, med Ebba, ordförande, Anton, vice ordförande och Lisa, kassör, tog hand om eleverna. Mikael och Anders guidade runt personalen.

Under fyra timmar bjöds de på The Wall, ergonomiska iPadarbetsplatser, digitalt flodkulturspel med iPads, Smedinges visionsarbete och mycket mycket mera. Frågestunder och kloka samtal byttes. Samarbetet fortsätter, till glädje för både oss och Ängskolan.

Malin Jeppsson

Posted by at 12:49