Dec 122013

Stadshuset
Idag fick Kungsbackas stadshus finbesök. Smedingeskolans elevrådsstyrelse fick tid med Fredrik Hansson (C), som visade oss runt och berättade om kommunens arbete, både på parti- och tjänstemannanivå. Vi fick en mycket trevlig timme. Vi hade inga problem med att koppla kommunfullmäktiges arbete med elevrådsstyrelsens arbete.

Efter en god lunch på Tullen, satt vi och förberedde oss inför dagens andra möte. Nu var det dags för Anette Liedström Hjort, vår skolchef.

Vi började med att gå till Anettes rum och få se alla fina bilder som elever på Särö skola gjort i barnkonventionens tema. Därefter fick vi oss en lång pratstund om skolan samt elevdemokrati. En av de stora frågorna var ”Hur ska vi få elever att bli delaktiga i elevrådet.”  Ett viktigt budskap fick vi med oss, och det var att Smedingeskolan är en bra och framåt skola. Så nu är det bara att arbeta på med att bli ännu bättre.

//Elevstyrelsen genom Malin