Nov 192014

Imorgon, torsdagen den 20/11, fyller barnkonventionen 25 år. Barnkonventionen, barns rättigheter i 54 artiklar. På Smedingeskolan arbetar flertalet klasser med just barnkonventionen denna veckan. Ett roligt och viktigt arbete.

Att arbeta med uppgifter där eleverna får försöka sätta sig in i andra människors levene och öden. Hur har man det som ensamstående tonårsmamma i Somalia? Vilka möjligheter har en 17-årig HIV-smittad man i USA? Svåra uppgifter, men nyttiga och väcker tankar för diskussion.

image image

Inte nog med att vi arbetar med viktiga frågor, vi passar dessutom på att arbeta utomhus.

//Katrin och Malin