Jan 302015

Next Up är en IT-inspirerad tävling för åttondeklassare tävlar lagvis med att lösa problem i verklighetsbaserade case. Next Up främjar samverkan mellan högstadieskolor och IT-braschen och syftet är att intressera ungdomar, inte minst tjejer, för en framtid inom IT.

På Smedingeskolan var det 8C och 8D som var intresserade av att delta i tävlingen och deras deltagande gör det möjligt för eleverna att se hur IT-företag arbetar och träffa de som arbetar inom olika IT-företag.

Smedingeskolans två case kommer från Telia och Hogia. På måndag får våra elever träffa representanter från Hogia och få en inblick i deras företag. I slutet av februari ska vi på studiebesök hos IBM. Förutom allt detta har vi stöd från en data-tjej, Stefania, som pluggar IT på Chalmers. Hon kommer till skolan med jämna mellanrum för att handleda eleverna i deras process.

Den 24 mars tävlar Smedingeskolan med ett lag om fem elever, där minst två av dem måste vara tjejer, på Universeum. Resten av 8C och 8D är med och hejar fram vårt lag!

För att läsa mer klicka här.