Maj 262015
 

Igår kväll var det dags för Isabelle, Elvira, Matilda, Marika och Victoria att ro i hamn sitt Drömprojekt. Tjejerna har sedan starten i höstas arbetat med att arrangera en clinic med en av Sveriges bästa ryttare. Redan från början var drömmarna stora och många kända namn ringdes upp, och tackade nej. Men till slut nappade Emma Emanuelsson som b.la. har SM-guld och Grand Prix-segrar i bagaget.

När väl Emma Emanuelsson var bokad återstod det att boka en plats för att genomföra arrangemanget, sagt och gjort så kontaktades Carl-Johan Elofsson som driver Stall Elofsson i Fjärås. Han tackade gladeligen ja till evenemanget och blev samtidigt tillfrågad om att bli en av de ryttare som skulle rida för Emma. Tjejerna ville sedan knyta sig an ytterligare en lokal elitryttare och valet föll på Louise Torgerssen, tyvärr fick Louise återbud i sista stund och istället bokades Ida Winstedt Från Gällinge. Både Carl-Johan och Ida rider på elitnivå och har många olika hästar i tävling och träning.

Flickorna nöjde sig dock inte bara med att arrangera en clinic utan ville även att det skulle hända lite mer under kvällen. Genom att ringa runt fick de tag i flera lokala sponsorer som skänkte allt från hästprylar till kaffebröd. Därför serverades det både fika och såldes lotter under gårdagen.

Någon gång under vårkanten konstaterades det att projektet kanske skulle gå med vinst, då bestämde sig tjejerna för att skänka all eventuell vinst till Svenska hästars värn. Ett fint initiativ och en representant från Svenska hästars värn v

Måndagskvällen var kall men med mycket god stämning. Cirka 50 personer besökte Stall Elofsson och VIMME CLINIC för att lyssna på Emma. Några saker som undertecknad tog med sig var att variera tempo och sits i ridningen och vikten av att variera underlag för att skapa så hållbara hästar som möjligt. Men även om mitt hjärta klappar för hästar och ridning var det igår lärarhjärtat som klappade mest, det var fantastiskt att se hur proffsiga tjejerna var. Ett välarrangerat evenemang och jag tror inte det var sista gången vi såg dessa tjejer, för flera av dem är det här bara början. Ni vet väl vad som sägs? Att hästtjejer är naturliga ledare – det var precis det jag såg igår och har sett under hela året! Grymma tjejer med skinn på näsan och en förmåga att driva stora projekt och inte backa för ett nej. Helt enkelt ett riktigt Drömprojekt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)